زاد روز اشو زرتشت و فرارسیدن سال 3750 ایرانی شادباد.
سیامک - زرتشت یک کیش نو به بازار نیاورد و خدا را بازنیافرید! از دیدگاه او آدمی هیچ نیازی به کیش یا میانجی یا دستوری برای رسیدن به خدا ندارد. آماج او تنها پیوند ساده میان خِرد و دل آدمیان با هر باور، زبان و نژاد با آفریننده بود، که این پیوند تنها از راه اندیشهی نیک، گفتار نیک و کردار نیک روی خواهد داد
همین سه نکته، روان هر آدمی را با هر باوری و دیدگاهی بسیار مهربانتر، استوارتر، آزادتر، آرامتر، آشتی جوتر و خوش خوتر میکند. همان خوی نیک که امروز پایهی ساماندهی اندیشهها و در پی آن مایهی پدید آمدن مردم سالاری و پیشرفت در جهان شده است.
در فیلسُفهی (فلسفهی) او نیاز به زرتشتی شدن یا جایگزین کردن باور خود با زرتشت نیست، همهی باورها ارجمند هستند و از دیدگاه او آزادی گزینش و زیبایی گوناگونی باورها در کنار هم، میتواند آدمیان را بارورتر و پویاتر کند و مایهی پیشرفت بیشتر آنان شود. از همین روی او هیچگاه نیاز به برتر دانستن اندیشه یا راه خود نداشت.
او به جنگ و ستیز با ناگروَندگان (کافران) و دشمنانش نمیرود و آنان را کیفر نمیدهد؛ بر روی آنان چراغ روشن میکند.
یکتاپرستی از دید او یک اَبَر نیرو در بالا، که گاهی مهربان و گاهی خشمگین و یا آدمی را میترساند، نیست؛ اُنکه (بلکه) یک نیروی مینوی در درون همهی ما و همه چیز پیرامون ما است. در این میان او تنها از آتش و آتشکده همچون نماد روشنایی و پاکی برای نزدیک شدن دلها به خدا بهره گرفت. یونانیان از فیلسُفهی زرتشت بسیار آموختند و سپس فیلسُفان (فیلسوفان) بزرگی در جهان از آن بهره گرفتند.
در آیین او بر برابری زن و مرد بسیار پافشاری شده است، که با پیشنهی فرهنگ مردم سرزمینش پیوند نزدیک دارد.
زرتشت بر اندیشیدن بسیار پافشاری میکند و آدمیان را از پیروی کورکورانه و فرمانبرداری میپرهیزاند و میگوید: آنچه را میشنوید، نخست با خِرد همراه با روشن بینی و بی پیوَرزی (بدون تعصب) خوب بررسی کنید و سرانجام اگر دوست داشتید، آزادانه بپذیرید.
او جانوران را پَست نمیداند و بر پاسداشت نهاد (طبیعت) در کنار آبادانی بسيار پافشاری میكند. از همین روی رنگ سبز همیشه نماد زرتشت بوده است.
او به جهان خاکی به ديد پَست نمینگرد وآدمیان را به جشن و پایکوبی، که ریشه در فرهنگ پربار گذشتهی مردم سرزمینش دارد، فرامیخواند. در فیلسُفهی زرتشت سوگواری جایی ندارد.
از دید او سرنوشت هرکس در دست خودش است، و چیزی از پیش برای کسی نوشته نشده است و هرکس رهایی بخش (ناجی) خودش است.
او آدمیان را از کُرپانی (قربانی)، پَتیست (نذر)، پناهبستن (دخیل بستن)، پیراگردی (طواف)... میپرهيزاند و تنها خِرد را برای يافتن و زبان دل را برای گفتگو با خدای درون نوید میهد.
گاتها، سراسر سخنان اَشو زرتشت کهنترین و با ارزشترین بخش اوستا است و پایهی آیین مزدیسنا یا یکتاپرستی است. گاتها از هر گونه کژباوری، یاوهها (خرافات) و سَمرادیها (موهومات) به دور است.
آیین زادروز اشو زرتشت، ایوار (عصر) ششم فروردین هر سال در همهی آدریانها یا آتشکدهها در سراسر جهان برگزار میشود و برای همگان آزاد است.
|
نوشته شده توسط سعید عباسی فعال 2013-08-28 20:34:18 با سپاس از نویسنده عزیز بسیار زیبا و آموزنده بود . | کیامرزافشاری نوشته شده توسط مهمان فعال 2012-04-06 07:36:19 بنام اهورامزدا باارج وسپاس ازنویسنده محترم .امیداست همانطورکه درپایان یاد آورشده اندمسئولین امربه شیوه ا ی که شایسته فرهنگ ملی ماست پذیرای علا قه مندان ومراجعین بامهمان نوازی واحترام ویژه باشند. ایدون باد. |
ارائه نظرات مختص اعضاي سايت ميباشد. لطفا ثبت نام كرده و لاگين كنيد. |